Selecteer een pagina

Lid worden?

 

Elke (openbare) bibliotheek kan lid worden van het Geheugenkabinet.

Je ontvang dan alle informatie en middelen om het Geheugenkabinet (zoals jij dat wilt) op te zetten in jouw eigen bibliotheek.

Daarnaast helpt Alzheimer Nederland jou op weg in het (dementie en zorg) netwerk.

 

Wat zit er in een lidmaatschap?

Alle Bibliotheek organisaties die een lidmaatschap nemen op het Geheugenkabinet krijgen toegang tot de online community waarin ze (onder andere) gebruik kunnen maken van:

  • Lerende online community waar bibliotheken kennis en ervaringen delen over o.a. het Geheugenkabinet, materialen voor in de collectie en samenwerking met partners.
  • Programmabank met draaiboeken, formats en inspiratie voor programmering
  • Sprekerslijst met inspirerende mensen die een (interactieve) lezing of bijeenkomst kunnen verzorgen over het geheugen, dementie of aanverwante onderwerpen. 
  • Het Geheugenkabinet Handboek met een uitgewerkt stappenplan waarin je kunt vinden hoe je het Geheugenkabinet in jouw eigen vestiging kunt op bouwen.
  •  Onderzoeken over behoeften van ouderen, mensen met dementie en hun mantelzorgers.
  • Advieslijst collectie met ‘betrouwbare’ informatieve, voorlichtende audiovisuele media en boeken. Ook vind je een uitgebreide lijst aan ervaarmaterialen (boeken, films, muziek, geur- en voelmedia) die contact tussen mensen met dementie en naasten stimuleren.
  • Marketing en communicatiemiddelen… kant en klare flyers en posters in de Geheugenkabinet huisstijl.
  • Informatiemateriaal voor samenwerkingspartners en financiers: teksten en documenten die je kunt gebruiken om partners en financiers te informeren over het Geheugenkabinet

Opstartpakket

Elke bibliotheek ontvangt voor een nieuwe vestiging een opstartpakket met banners, een set flyers, collectie-stickers en  ‘geheugenspelletjes’ die je kunt gebruiken om een opvallende fysieke laagdrempelige plek in de bibliotheekvestiging te creëren.

 

Samenwerking Alzheimer Nederland

In overleg brengen wij je in contact met de lokale Alzheimer Vereniging die in jouw regio zorgdraagt voor het organiseren van een ‘Alzheimercafé’ en toegang heeft tot het lokale dementie en zorgnetwerk. Gezamenlijk kunnen jullie kijken hoe de programmering rond het Geheugenkabinet te organiseren.

Meer informatie?

Wil je als bibliotheek, gemeente of zorg- en welzijnspartner aansluiten? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Wij nemen dan binnen 2 werkdagen contact met je op!

 

Contact

Je kunt ons ook bereiken via:

e-mail: geheugenkabinet@alignmenthouse.nl
telefoon: (0)348 – 712601

 

Contactformulier

9 + 12 =